HydroAxle

Er zijn omstandigheden waarin achterwielaandrijving niet voldoende is om de prestatie te krijgen die vereist is. Hierin biedt de GINAF HydroAxle dé oplossing met zijn additionele tractie op de vooras. Wegen en hellingen van zand- en grind, maar ook besneeuwde wegen zijn voorbeelden bij uitstek! Met GINAF HydroAxle heeft u extra trekkracht op de vooras met slechts een enkele druk op de knop.

Systeemomschrijving
De aandrijving van de vooras wordt verzorgd door een hydraulische pomp, die wordt aangedreven door de Motor PTO. Het grote voordeel van het GINAF HydroAxle+ systeem is, dat vanuit stilstand maximale trekkracht op de voorwielen wordt geleverd, dus geheel onafhankelijk van de achterwielen. Ook bestaat de optionele mogelijkheid om volledig hydraulisch te rijden.

Opbouw
De opbouw van het HydroAxle systeem bestaat uit verschillende componenten. De pomp, oliekoeler, reservoir en ventielenblok zijn gepositioneerd voor optimale prestatie en duurzaamheid. De opbouw heeft geen invloed op de chassishoogte en geeft ook geen stuuruitslagbeperking.

De voordelen van de HydroAxle
De gewichtstoename van het voertuig na opbouw van het systeem is gering en uit de praktijktests is gebleken dat het systeem een brandstofbesparing oplevert van ongeveer 10%. Het onderhoud van de HydroAxle kan gewoon door de DAF/GINAF dealer worden gedaan. Rem- en stuurdelen zijn DAF componenten.


Download de brochure