Tridem-serie: Triomf in trucktechniek

De Tridem is de onbetwiste kampioen van de na-oorlogse race om de kentekengewichten. De serie heeft op afstand ‘de finale’ bereikt met de hoogste effectieve laadvermogens. De serie berust op een bundeling van vernieuwingen in voertuigtechniek.
De Tridem formule bestaat uit een achterasopstelling van een 'trio' van individuele achterassen in de zogenaamde 'wide spread' asopstelling. Resultaat: perfecte aslastverdeling over de drie achterassen voor maximaal profijt van de hoge kentekengewichten.

Tridem-chassis geven meer dan voldoende ruimte voor traditionele opbouw van kipperhydrauliek en kipcilinder en andere opbouwconstructies als truckmixers en containerafzetinstallaties.

Bij Tridem-voertuigen hebben verschillende HPVS-functies werking op drie achterassen. Hiermee neemt de effectiviteit van deze functies met zo’n 50% toe ten opzichte van de werking op de tandem. Resultaat: technisch hoogst haalbare rij- en kipstabiliteit. Een ongekend rijcomfort op de weg en in het terrein. Het nuttig effect van geavanceerde techniek wordt hiermee nog doelmatiger in praktijk gebracht.